Bildiri Başvurusu
 


Bildiri BaÅŸvurusu

 


Bildiri BaÅŸvurusu

Bildiri BaÅŸvurunuzu gerçekleÅŸtirebilmek için önce ‘Üyelik IÅŸlemleri’nden bir hesap açmalısınız. Bu açılan hesap kongre için kayıt yaptırdığınız anlamına gelmez, ancak bu ÅŸekilde kendi hesabınız içerisinde bulunan ‘Bildiri Gönderiniz’ sayfasını kullanarak doÄŸrudan bildiri baÅŸvurunuzu gerçekleÅŸtirebilirsiniz.

 

BaÅŸvuruda bulunanlar birden fazla bildiri gönderebilir. Lütfen bildiri baÅŸvurunuzu gönderdikten sonra metin içerisinde herhangi bir deÄŸiÅŸik yapılmasının kabul edilmeyeceÄŸini dikkate alınız. Aynı kiÅŸinin tek kayıt ücreti ile en fazla 2 bildiri (tek veya çok yazarlı) sunabileceÄŸini unutmayınız.  

 

Bildiri Özet Gönderimi Genel Kuralları

Bildiri özetleri, Türkçe veya Ingilizce olarak gönderilecektir. Özetler 300 kelime (baÅŸlık, yazarlar ve kurum bilgileri hariç) ile sınırlandırılmıştır.

 

Bildirinin BaÅŸlığı: BaÅŸlıkta kelimelerin sadece ilk harfleri büyük olacak ÅŸekilde yazılmalıdır (Örn: Sporcuların Psikolojik Özelliklerinin Incelenmesi).

 

Yazarlar: Akademik unvan kullanılmadan, bildiriyi sunacak kiÅŸi kayıt panelinden seçilmelidir. Yazar Adı ve Soyadı açık ÅŸekilde yazılmalıdır (Örn: Mehmet Akif CENGIZ).

 

Yazarların Kurumları: Kurumların adı açık olarak yazılmalıdır (Örn: Gazi Üniversitesi Beden EÄŸitimi ve Spor Yüksekokulu, Ankara).

**Önemli Not: Bildiri yükleme aÅŸamasında ORCID numaranızı belirtmeyi unutmayınız.

 

DeÄŸerlendirme

Bütün gönderiler ‘Bilim Kurulu’ tarafından incelenip deÄŸerlendirilecektir. Bilim Kurulu sunum ÅŸekli (sözel, sanal ya da poster) için son kararı verecektir.

 

Sunumlar

Sunum yapacak kiÅŸiler kongre için en geç 15 Nisan 2022 tarihine kadar kayıtlarını yaptırmalıdır. Bu tarihten sonra yapılacak kayıtlar geç kayıt olarak deÄŸerlendirilecek ve ücretler bölümünde belirtildiÄŸi gibi ücretlendirilecektir. 

 

Sözel Sunum: Power Point kullanarak yapılmalıdır. Sözel sunu süresi, 10 dakika sunu ve 5 dakika tartışma olmak üzere toplam 15 dakika ile sınırlıdır. Sözel sunular sunu yapılacak saatten önce ilgili salondaki bilgisayarda sunuya hazır hale getirilmelidir. Sunumların hepsinin başında Ingilizce özet bulunması, ya da en az 1 sayfalık ingilizce özetin dinleyicilere dağıtılması zorunludur.  Hem sunumda hem de soru cevap bölümünde salonda Ingilizce ve Ukraynaca dil desteÄŸi saÄŸlayacak görevliler bulunacaktır. 

Poster sunum boyutları (boy: 120 cm, en: 90 cm) ölçülerinde olmalıdır. Poster sunu süresi 2-4 dakika sunu ve 1 dakika tartışma olmak üzere toplam 3-5 dakikadır. Poster sunum yapanlar oturum boyunca posterlerinin başında bulunmakla yükümlüdür.